علیرضا خاقانی، هنرمند مجسمهساز در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد نمایشگاه تندیسهای سیلیکونی که در خانه هنرمندان به نمایش درخواهد آمد، گفت: در این نمایشگاه میتوان در مجموع پانزده تن از شعرا و نویسندگان و شخصیتهای علمی، هنری و ورزشی معاصر ایران مانند استاد شهریار، سهراب سپهری، سیمین دانشور و دکتر حسابی را از نزدیک ملاقات کرد.
وی در مورد چگونگی ساخت این آثار توضیح داد: در ساخت مجسمهها، صرفا به ساخت حجمی مشابه با عکسهای موجود از شخصیتهای انتخاب شده، نپرداخته و با توجه به مطالعه و شناختی که از تک تک سوژهها داشتم در القای حس خود در فرم چهره، فیگور و تمامی عناصر سازنده مجسمه تلاش کردهام.
خاقانی ادامه داد: در بسیاری از کشورهای دنیا، موزهای با عنوان مشاهیر و مفاخر علمی و فرهنگی آن کشور وجود دارد که موزه مادام توسو در لندن یکی از جالبترین آنهاست که شعبی در سایر کشورهای اروپایی نیز دارد ولی در ایران هنوز برای مشاهیرمان موزهای خاص نداریم.
این مجسمهساز خاطرنشان کرد: پس از بازدید از موزه مادام توسو در آمستردام هلند، جای خالی چنین مجموعه ای از مشاهیر کشور عزیزمان را احساس کردم و به همین دلیل سعی کردم با ساخت این مجموعه کمی به این جریان کمک کنم.
این هنرمند در مورد تفاوت آثار خودش با آثار موزه مادام توسو توضیح داد: مجسمههای موزه مادام توسو از موم ساخته شدهاند که این از نقاط ضعف این مجموعه است. استفاده از موم، باعث دوام کم و شکنندگی مجسمهها میشود. همچنین مراقبت دقیق و دائمی را میطلبد تا به طور مثال به علت تغییر دمای محیط، فرم مجسمهها دچار تغییر نشود زیرا موم نسبت به تغییرات دمایی محیط حساس و آسیبپذیر است که خود صرف هزینهای هنگفت در طولانیمدت را میطلبد.
خاقانی که دکترای ارتوز و پروتز دارد در مورد دلیل استفاده از سیلیکون در ساخت این مجسمهها توضیح داد: با تجربه سالها فعالیت در رشته حرفهای خودم که ساخت پروتزهای سیلیکونی است پی به نقاط قوت این ماده بردم. سیلیکون که از مشتقات سیلیکات است این قابلیت را داراست تا بافتی مشابه پوست زنده را در مجسمه ایجاد کرده، همچنین میتوان از دوام بالای آن مطمئن بود و به مراقبت و نگهداری خاصی نیاز نخواهد داشت که در صورت دائمی شدن نمایشگاههایی از این دست، نقطه قوت بسیار ارزنده و مطلوبی به شمار میرود.
وی ادامه داد: برای ساخت این مجموعه طیف بسیار وسیعی از متریال و تکنیکهای پیشرفته را در خدمت اندک داشتههای هنری خویش قرار دادهام.
خاقانی در پایان در مورد مشاهیری که در این مجسمهها از چهره آنها استفاده کرده است، گفت: بیشتر از مشاهیر معاصر استفاده کردم ولی به خاطر ارادت خاصی که به فردوسی دارم در این نمایشگاه علاوه بر هنرمندان معاصر تندیس این هنرمند بزرگ را هم میبینیم.
نظر شما